BUHR

«Det beste valget jeg har tatt på studiet!»

november 4, 2022

Tekst: Ida Hartveit Sandven

Vilde Madelen Thomsen er 21 år fra Abildsø i Oslo og har hatt internship hos BUHR i høst.

Vilde går femte semester på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved Universitet i Stavanger. Studiet gir mulighet for internship som valgfag, og Vilde ville gjerne lære mer om HR-faget for å vite om dette var noe hun skulle satse videre på.

Internship er et valgfag som innebærer å få seg en praksisplass hvor studenter jobber i en bedrift med arbeidsoppgaver som er relevant for studiet. Ved bruk av nettverket sitt kom Vilde i kontakt med BUHR og har siden august vært hos oss noen timer hver uke og fulgt en av våre HR business partnere, Birte Tjørn Wahlberg for å lære mer om faget og BUHR-metoden.

– Tørr jeg virkelig dette her? Jeg må langt ut av komfortsonen og er usikker på faget.

Vilde tenker tilbake på de første dagene som intern i BUHR:

– Jeg har følt meg velkommen og satt pris på fra start. Dette er virkelig trygge omgivelser der alle er hjelpsomme, ingen spisse albuer. Alle vil at alle skal lykkes og er veldig støttende. Jeg hadde min første dag som intern samtidig som en ansatt hadde sin første dag som fast ansatt. Jeg fikk derfor være med på BUHR sin ordinære onboardingsprosess noe som var veldig lærerikt. Her var alt satt opp og tilrettelagt for at vi kunne komme i gang med en gang. Vi fikk god innføring i bedriften, hva de tilbyr og lære litt om kundene som BUHR har. Jeg ser at starten og velkomsten man får på en arbeidsplass har mye å si. Når det også følges opp videre kjennes det veldig godt. Så har jeg sammen med Birte fått se hvordan dette komplekse faget fungerer i praksis.

Birte Tjørn Wahlberg og Vilde Madelen Thomsen

Birte Tjørn Wahlberg og Vilde Madelen Thomsen.

HR business partner Birte Tjørn Wahlberg forteller at det har vært en fryd å ha Vilde som intern:

– Hun har vært proaktiv og levert grundige og gjennomtenkte løsninger på de oppgavene hun har fått hos oss. Det er kjekt å se at hun viser stor interesse for fagfeltet vårt. Det er også positivt for bedriften å ha en intern som kan bidra til å se faget på ny måter og komme med fersk kompetanse fra skolebenken. Det utfordrer oss til å hele tiden tenke nytt og anvende vår kunnskap.

Vilde sier at hun har virkelig har fått utfordret seg flere ganger i løpet av internshipet.

– Jeg har måttet gå ut av komfortsonen, for eksempel når jeg fikk i oppgave å ta referanser. Jeg er ikke så glad i å ringe. Men nå har jeg tatt mer enn 10 referanser og innser at det jo faktisk er ganske koselige samtaler. Det har gitt meg mestringsfølelse.

– Det som overrasket meg mest er hvor bredt fagfeltet er. Her er det virkelig mye spennende å fordype seg i. Jeg trives godt med kombinasjonen av å snakke med mennesker og det å kunne trekke seg tilbake å jobbe konsentrert med noe. Jeg liker å sette meg inni prosedyrer og systemer og lese lovtekstene. Jeg har lært mye om hvor viktig det er å ha dette på plass i bedrifter.

– Det har vært veldig morsomt å få være med flere av de ansatte i BUHR i intervjuer å se hvor flinke de er til å innrette seg etter situasjonen. Mye kan planlegges, men i et hvert intervju er det ulike kandidater, kanskje forskjellige ledere og bedrifter å forholde seg til. Dette gjør at den som intervjuer må være fleksibel og ha evne til å snu seg rundt å tilpasse intervjuet til situasjonen som oppstår.

– Jeg har også hatt samtaler med ansatte om deres spesialfelt, som for eksempel sykefraværsoppfølging. Dette har også gitt meg mer innblikk i de ulike delene av faget.

BUHR som konsept er hun veldig begeistret for:

– Her kan man virkelig få mye erfaring hos forskjellige kunder innen ulike bransjer. Og det beste av alt; man har et helt team i ryggen som kan få støtte av og ha muligheten til å spørre om hjelp ved behov.

– Det beste med min tid i BUHR har vært miljøet! Jeg syntes det er trist at det er over for det har vært veldig givende å være her både faglig og sosialt. Nå ser jeg HR-faget på en helt ny måte også når jeg leser teorien. Jeg kan stille mer spørsmål til pensum og ser at teori og praksis ikke alltid er det samme. Nå tenker jeg at dette er det beste valget jeg har tatt på studiet. Jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å være hos BUHR.

Les også